PH mérő a medencében

A medence vizének minőségét nem csak a zavarosság, az algák vagy a viszkető bőr jelenléte alapján ítéljük meg. A legmegbízhatóbb módszer a pH-érték mérése. Az ideális érték 6,8 és 7,4 között van. A túl savas és 6,8 alatti víz az anyagok gyors lebomlását, a műanyagok törékenységét és az illesztések vagy lépcsők korrózióját okozza. Ebben a helyzetben a klór az izzadsághoz és a kozmetikai maradványokhoz is kötődik. A víz jellemzően büdös, irritálja a szemet, a nyálkahártyát és a bőrt.

Ezzel szemben a lúgos víz elveszíti fertőtlenítő hatását, és irritálja a bőrt. A pH-értéket tablettás teszterrel is megmérheti, amelynek tagadhatatlan előnye az alacsony beszerzési ár. A tablettát egy lombiknyi medencevízbe dobja, és várja az eredményt. A csepp pH-mérő hosszabb ideig tart a használata. A vízcsőbe adott csepp reagens akár 120 használatig is kitart. A legegyszerűbb, ha elektronikus vagy digitális teszterrel mér. Az ára magasabb, de a mérő több ezer ismétlésig tart.

MAXI készlet klóros medencekezeléshez

A kristálytiszta medencevízhez nem elég a szűrés. Hasonlóképpen, a gyönyörűen tiszta medencevíz nemcsak esztétikailag kellemes a szemnek, hanem higiéniai szempontból is fontos. A medencevíz tisztán tartása és így ártalmatlanítása érdekében vegyszereket használnak. Itt egy praktikus csomagolásban, maxi szettben.

Ár idején felülvizsgálat: 24 336 Ft